elo taalla maduraissa on asettunut uomiinsa. aamujoogassa olen kaynyt taas, vaikka polvi vahan kipuilee. kompastuin kuoppaan tiella pari viikkoa sitten ja kolautin polven tiehen. mustelma on levinnyt koko jalkaan polvesta alaspain tuon parin viikon aikana mutta tanaan se on jo alkanut halveta. kiitos huonekaverini shantin joka iltaisin hoivaa jalkaa ayurvedisella oljylla ja hieronnalla.

elaintarhaan pari lisaysta. kaduillamme tallustaa myos elefantti. jos annat sille ja omistajalleen kolikon siunaa se sinua hyvalla onnella, eli karsallaan. en viela uskaltanut :) myos astetta isompi rotta teki tuttavuutta minuun pimealla kujalla, luikahti onneksi ohi koskematta. pihallamme on myos hakissa kolme papukaijaa joita koitan opettaa sanomaan terve terve. eivat opi. puhuvat siis kai vaan tamilia. maaoravat hyppelevat katolla meteloimassa aamuisin. vessahamahakit ovat siella. en raaskisi hajottaa niiden hienoa verkkoa, mutta ei kukaan muukaan tunnu sita tekevan niin kai sita joutuu jossain vaiheessa ennenkuin valtaavat koko vessan.

pieni tamilin kielen opetus teille. eras ihmisen elintarkeista asioista, jokapaivaisessa elamassa on sama suomen kielella kuin tamilin kielella. nimittan KAKKA. tasta on saatu hupia paivana jos toisenakin.

kaikki ihmiset ovat kovin ystavallisia ja kiinnostuneita asioistani. vaikka eivat edes osaisi englantia juuri. hankalaa on etenkin kohdata nuoria naimattomia miehia, silla kun he kuulevat etta en ole naimisissa, ovat he heti kutsumassa kylaan kotikyliinsa tapaamaan aitiansa ja veljeansa. voihan se olla ihan vaan ystavallinen kutsu menna katsomaan heidan kotiansa, mutta en millaan haluaisi joutua epamukavaan tilanteeseen. ja siis nama kutsujat ovat ihan luotettavia kavereita, tyoskentelevat pealilla, eli silla jarjestolla jota ritaman mies david hallinnoi. tanaan sain kutsun lounaale shalom-koulun naapurin nuoren rouvan vijin luo. ainoa hankala asia tassa kun ihmiset kutsuvat kylaan syomaan on se, etta he tarjoavat ruokaa VALTAVIA maaria. maha on taas sekaisin. vaikka ruoka on hyvaa en ole tottunut syomaan sellaista maaraa valkoista riisia ja supermausteisia kastikkeita ja muita oljyssa paistettuja vihanneksia. kasinsyominen alkaa vahitellen luonnistua, samoin kuin lattialla ristiistunassa samaan aikaan oleminen. itseasiassa se on jopa mukavampaa kuin siististi poydan aaressa lusikoiminen. mutta se etta lautanen pitaa aina suunnillen nuolla puhtaaksi....se tuottaa vaikeuksia. onneksi tuo paikallinen "perheeni" on jo alkanut oppia ne maarat ruokaa mita minulle kannattaa tarjota etten ylensyo :)

viime yon nukuimme koululla. suja on jo pitkaan haaveillut siita joten eilen mina, suja, ritama ja shanti pakkasimme petivaatteet mukaan ja menimme koululle. vietin iltaa kaksin sujan kanssa osan aikaa ja kikattelimme kaiken aikaa. suja osaa hieman englantia joten ainakin hanen lempiaiheistaan puhuminen luonnistuu. myohemmin sujan jo nukkuessa juttelimme ritaman ja shantin kanssa jotka musitelivat vanhoja aikoja kun olivat mukana kiertavassa katuteatterissa jonka tarkoituksena oli tiedottaa naisten asemasta. esittivat laulua ja heimotanssiakin :) ompelimme myos juomapullopussukoita ja soimme illallista. jotenkin tuntui kovin mukavalta viettaa iltaa kahden erilaisesta kulttuurista olevan vanhemman naisen kanssa. kovin ovat elaneet erilaista elamaa kuin suomessa eletaan. nahneet ja kokeneet ovat molemmat paljon.

toivottavasti saatte pian talven suomeen. taallakin puhutaan paljon ilmastonmuutoksesta, etenkin tuo peal-jarjesto juurikin toimii ymparistoasioiden parissa. talla viikolla avaavat myos luomukaupan :)ehka saamme siis ruokavalioon pienta muutosta. sita ainakin david ja ritama toivovat. eli elavaa ravintoa ja vahemman oljya ja riisia. olisi ainakin vaihtelua :)