taalla sita ollaan. kun saapui mumbain lentokentalle ja astui ulos oli olo sekava. samaan aikaan tuntui silta etta olisi kotona ja samaan aikaan todella paasekaisin-olo. ja mumbai. yh. en pitanyt. jotenkiin liian sekasortoinen ja kallis. kun aikanaan kolkatassa maksoin omasta kivasta kampastani 80 rupiaa paivassa maksoi mumbaissa huone...tai oikeastaan koppi jossa seinat eivat edes yltaneet kattoon saakka 300 rupiaa. 50 rupiaa on noin euron verran. eli huikea hintaero. taksit ja ruokakin tuntui maksavan enemman. siis eikun juna-asemalle ja ostamaan matkalippua maduraihin joka on toistaiseksi matkani paa. onneksi lentokoneessa tormasin eraaseen kaukaiseen tuttuun ja hanen tyttoystavaansa (H&T) joiden kanssa seikkailtiin juna-asemalle kavellen. puolen tunnin kavelymatka muuttui noin puolentoistatunnin kavelyksi kun koukattiin vahingossa sivuteita. junat maduraihin olivat kovin kovin taynna, ainakin siina minun suosikkiluokassani sleeperissa, joten ostaa paraytin sitten ensimmaiseen luokkaan lipun etta paasen pian matkaan. maksoikin huimnat 33 euroa (kun se halvempi olisi ollut n 9 euroa). mutta en sita suremaan liiemmin jaanyt. ilta mumbaissa oli ihan ok. ruokaa ja nukkumaan jo noin 8.

aamulla sitten kamat kassiin ja junaan. ja voi mika juna. sain LAKANAT JA TYYNYN!!! ja junassa oli ILMASTOINTI! siis aika huippua. todellista luksusta taalla. ja oli viela aika puhdastakin. seuraksenikin viela osui mukava pariskunta herra ja rouva P. jotka olivat matkalla 10 paivan keralan lomalle. rouva P oli kova juttelemaan vaikka ei kuulema ollut puhunut englantia 20 vuoteen! kaytiin lapi suomen ja intian eroja, minun naimattomuuttani, suomalaista ruokaa ja saata, hintatasoa ja elakeikaa. syottivat minulle omia evaitaan (ihania chapateja mm.) ja nopeasti tuo matka taittui. sain jopa oman "good namen" rouva P:lta mutta valitettavasti en nyt muista sita ja muistikirjakin jai kotiin. englanniksi se kuitenkin tarkoitti iloista naista. goodname on lempinimi joka monella intialaisella on kotikaytossa. sain myos kutsun vierailla heidan kotonaan jos eksyn puneen joka on heidan kotikaupunkinsa.

juna saapui joskus kello 1 aamulla maduraihin joka on nyt kotikaupunkini. onneksi ritama, jonka luo tanne tulin oli vastassa asemalla ja hanen kanssaan turvallisesti paasin perille. saan asua heidan kotinsa sivurakennuksessa ja myos ruokailuihin olen tervetullut.

olo on onnellinen. tama kupunki vaikuttaa mukavalta. ihmiset tervehtivat kadulla ja se tuntuu juuri sopivan kokoiselta minulle. huomena paasen johonkin kylaan seuraamaan festivaalijuhlaa. sattuipa sopivasti silla minulla on huomenna synttarit :D

om shanti ihmiset. om shanti!