Aika kuluu siivilla Kalkutan melskeessa. Monesta asiasta on pitanyt kayda kirjoittamassa. Bangladesh kirjoituksen muistiinpanot on hukkuneet jonnekin. Kirjoitan ne, kunhan loydan paperin, jos se nyt on loydettavissa.

Mutta tahan paivaan. Kylla, monsuuni on saapunut. Ihana, raikas monsuuni. Tana vuonna se on kuulema pahempi kuin vuosiin. Joku vaitti etta talla Lansi Bengalin alueella on satanut enemman kolmen paivan aikana kuin yleensa kuukaudessa. Tieda nyt sita, mutta kylla kadut lainehtii kun tulee tunnin vetta. Ei sita ole kun polveen saakka talla kotikadulla, mutta kay sekin uintiretkesta, kun illalliselta kotiin saa kahlata. Ja niin...en edes halua tietaa mita siella vedessa on. Kun yleensa kadut on taynna roskia iltaisin, niin jos illalla sataa arvata vain saattaa missa ne roskat ovat kun vetta tulee kuin sen eraan naisen takapuolesta (mista ihmeesta sellainenkin sanonta tulee?) Myos muutama rotta on jo havaittu sisatiloissa. Mutta on se helpottavaa kun sataa, tuskainen kuumuus hieman lieventyy. Uni on huomattavasti parempaa myos.

Siina kun Bangladeshissa vietin aikaa runsaasti yksin, ei Kolkatassa juuri tarvitse olla itsekseen. Pienen porukan kesken illastimme lahes joka ilta yhdessa. Nyt porukka tosin on hajaantunut suuntiinsa, yksi lahti Etiopiaan tekemaan samaa tyota, toinen kotiin Ranskaan keraamaan rahaa (palatakseen Kolkataan parin kuukauden kuluttua), yksi lahti uusimaan viisumia Nepaliin ja yksi Pohjois-Intiaan uuden ihastuksen peraan. Joka toinen ilta on "viimeinen ilta Kolkatassa" juhlia tai illallisia. Tama lievasti hairitsee riittavan pitkan younen saantia, mutta on sitakin hauskempaa. Olemme kayneet havyttoman kalliissa italialaisessa ravintolassa, paistaneet chapateja eraan hostellin keittiossa, juoneet sangriaa  kattoterassilla ja tanssineet irlantilais poppoon viulujen ja banjon saestyksella.

Paadyimpa eraana iltana myos Kolkatan "hienosto" yokerhoihin. Kokemus oli niinsanoakseni absurdi. Pubissa ja yokerhosisa itnian hyvaosaiset modernit nuoret ja vanhemmatkin laittavat ryhden illan aikana ahaa menemaan enemman kuin katujen kansa varmaan koko elamansa aikana. Diskossa tanssitaan eurooppalaisten ja amerikkalaisten discohittien tahtiin ja drinkit maksavat enemman kappaleelta kuin koko viikon ruokabudjettini. Jonkin drinkin kanssa saat myos erityispalvelun jossa baarimikko kaataa pitkin baaritiskia jonkinsortin polttoainetta ja pistaa palamaan. Hienot lieskat mutta olisin mina keksinyt sille rahalle muutakin kayttoa. Olin liikkeella eraan chilelais vapaaehtoisen ja hanen intialaisten kavereidensa kanssa, ja joka paikkaan paasimme ilmaiseksi, jonon ohi ja joku maksoi drinkit. Tuntui tuntevan chilentytto kaikki joilla on vahankin vaikutusvaltaa.Juhlat kestavat aamukuuteen (mina tosin kipitin pikaisesti kotiin jo kahden tienoilla). Maailma yokerhon sisalla oli niin erilainen kuin mihin Kolkatassa, Intassa muutenkin tai edes Suomessa olen tottunut etta melko pokertynyt olo oli kun istui taksissa lapi oisten Kolkatan katujen, jossa kadun pielet on taynna nukkuvia kansalaisia. Hiukan erilaista vapaaehtoisen elamaa talla neidilla.


Toihin oli mukava palata. Kalighatin leidit ottivat minut ilolla takaisin.Miten voivatkin muistaa kun niin moni vapaaehtoinen kulkee siella heita hoitamassa. Joka paiva joku uusi tulee ja vanha lahtee. Olen talaahetkella myos puoliksi sairaanhoitaja koska meilla ei ole yhtaan vapaaehtoista jolla olisi vastaava koulutus. Paasen siis hoitamaan kaikenlaisia haavoja ja muita. Eilen meille tuotiin nainen jolla on puoli paata auki, ja avohaava taynna matoja. Tassa ei minun tarvinntu onneksi tehda muuta kuin pitaa rouvaa kadesta kun sisaret hoitivat. Bodi kylla kasvaa siinakin hommassa, kun kipu on kova loytyy heikommastakin naisesta rutkasti voimaa. Vahalla oli ettei minun kadesta loytynyt puremahaava. Mutta silti pidan tasta tyosta. tiedan etten ikuisesti jaksa pelkkaa hoivatyota, aivotkin kaipaavat jotain. Mutta juuri nyt, tama on oikea paikka.

Aika avata uusi keltavihrea sateenvarjoni ja juosta tuonne sateeseen ja iltapaivavuoroon toihin. Illalla taasen laksiaiset. "People come, and people go. That's life".

Tassa viela historian siipien havinaa, joka tosin taalla on yha nykypaivaa : http://www.youtube.com/watch?v=q6r1GrApjiM