Huh helletta. Taalla on K U U M A. En tajua miten olen selvinnyt taalla viime kesana. Ehka muistissani on suuri musta aukko juuri siksi...kun oli liian kuuma. Tein viime kesana kahta tyovuoroa ja vierailin viela temppeleissa, nayttelyissa ja vaikka missa iltaisin.

Nyt lampotila kohoaa helposti +40 asteeseen, kosteus on 90%! Koitan aamulla paasta toihin seitsemaksi ja jotenkin jaksaa puoleenpaivaan. On ollut ikava kunnon fyysista tyota jota Kalighatissa saa paiskia. Mutta yot tulee nukuttua huonosti kun iho on tahmean kostean kutiseva ja tuuletin ei tunnu tuulettavan juuri ollenkaan. Suihkussa tulee kaytya kolme-neljaa kertaa paivassa.

Iltapaivisin losahdan lukemaan vanhan tuttuni Rajin uudistettuun kahvilaan jossa syntisen hyvaa capuccinoa tarjoillaan. Katmandun kuukausieni aikana ovat ruojat viela laajentaneet ruokalistaa ja mehut, lassit, leivat ja baagelit loytyvat nyt heti nurkan takaa. Ei ole harvinaista etta nukahdan ihanan pehmealle levealle sohvalle pehmeiden tyynyjen keskelle. heratakseni kun sahkto menevat poikki joskus myohaisiltapaivalla. Sekunti sen jalkeen jo hiki virtaa kun tuuletus katkeaa. Sittten on aika lahtea kavelemaan kohti jotain tilaa jossa loytyisi ilmastointi. kahvila, kirjakauppa, pankkiautomaatti...ihan mita vaan. Aikaa kuluu paljon netissa naputellessa kun ei jaksa ulkoilla. En tieda mika energia minua vei viime kesana, vai oliko lampoa silloin vahemman. Tosin muistanpa viimeksi etta kun lahdin taalta nukuin ensimmaiset viisi paivaa...

Outoa olla takaisin taalla. Suurin osa tuttavistani on lahtenyt kuumuutta pakoon. Jotain on muuttunut, vaikka kylla mina taalla yha haluan olla. Ikava Nepaliin mutta on taalakin tuttua ja turvallista. Asutin itseni vanhaan tuttuun hostelliin, jossa tyontekijat ilolla ottivat vastaan. Kattoterassi huone paistuu auringossa ja paivalla ei katolla voi paljasjaloin kavella kun se polttaa. Talouden kaksi kissaakin tuntuu pakoilevan auringonlaskuun saakka kunnes ilmestyvat hellittaviksi. Nettipaikan pojat olivat hekin toivottamassa tervetulleeksi, kadun ihmiset muistivat. Ei taalla yksin tarvitse olla vaikka kaikki vapaaehtoistutut ovatkin menneet kuumuutta pakoon.

Vetta kuluu kolmesta neljaan litraa paivassa. Sen lisaksi teeta, kahvia, soodaa, limsaa, mehua, lassia...nestetta. Silti ei tule vierailtua toiletissa kun kaikki tulee hikena ulos. En tieda miten kaduilla asuvat kestavat. Kesien aikana taalla kylla kuoleekin paljon ihmisia, ihan vain kuumuuden takia. Nestehukka ei ole kaukana itseltanikaan. Vetta vetta vetta.

Mutta koitan kestaa. Ehka en ihan maraksi lantiksi muutu.