Tanaan on Nepalissa Naisten Paiva, festivaali oikeastaan...kestaa kolme paivaa. Tanaan koko kaupunki hehkui kirkkaassa punaisessa sari-meressa joka valkehti kullalle, kimalteli vihreana ja hitusen hopeaakin joukossa. Valilla jostain pilkahtaa pinkkia...Otsillaan valtavat maarat punaista maalia, pyhien miesten siunaamia ovat. Kasissa tuoreet henna kuviot. Mustat hiukset kiiltelevat kauneuttaan ja kukkasin ja kultakimaltein koristeltuina ne tuovat lisavaria punamereen. Kaikki naiset ovat upean kauniita ja uhkuvat naiseutta! Perinteen mukaan vierailtiin Shiva-temppelissa hakemassa siunauksia (tosin lankkarinainen ei Shiva temppeliin paase). Miehilta on myos paasy kielletty temppeliin tana kyseisena paivana. Sitten kadulla rummutetaan ja yksi kerrallaan naiset nousevat ja alkavat tanssia muiden taputtaessa rytmia ja laulaessa....tanssijat aloittavat uuden laulun kerta toisensa jalkeen ja kaikki yhtyvat kertosakeeseen. Tanssi jatkuu ja jatkuu ensimmaisten istuessa alas ja seuraavien noustessa. Nuoresta tytosta mummoon kaikki vuorollaan ovat huomion keskipisteena. Tanssi rinkeja loytyy sielta taalta, valilla valtavan teltan alta jossa 100 naista istuu ja tanssii ja valilla kadun kulmasta jossa pikkupuoti soittaa samaa rytmia kasetilta ja kadun valtaavat ohikulkevat naiset. Myos eilen naiset ovat tanssineet, laulaneet ja pukeutuneet koreasti. Tanaan myos paastotaan. Huomenna on levon ja hyvan ruoan aika. Lisaksi lahdetaan kylpemaan synteja pois. Festivaalin nimi on Teej ja sita vietetaan myos osissa Intiaa. Lisaa infoa ja KUVA tasta linkista.

ja tasta linkista vahan tanssia ja sita laulua mika taalla raikaa joka kolkasta nyt !

Hammentyneena seurasin menoa ja melsketta, naiseuden juhlaa. KAUNISTA! Mukaankin olisi paassyt mutta nuhjuisena ja ujona seurasin vain vieresta ja vahan hetkutin lannetta.

Ps. Ei...minulla ei ole kuvia. Jokainen oikea valokuvaajahan tarkastaa mennessaan tallaisiin tapahtumiin etta akussa on virtaa. No mina en katsonut ja ei ollut virtaa. Ei virtaa ei kuvia. Pahoitteluni!